Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: pénteken szíven üt az évszakváltó hidegfront!

Orvosmeteorológia: pénteken szíven üt az évszakváltó hidegfront!

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint drasztikus változásra készüljünk! Ráadásul ez tartós is lesz!.

Ez a hidegfront drasztikus változást hoz mindenkinek! Rendkívül erős, helyenként -10 fok alatti fagyok, hideg nappalok, a front mögött, kemény ízelítő lesz a télből! Frontfilmünkön az évszakváltó hidegfront!

A meteogyógyász figyelmeztet a Meteo Klinika TV-n!

Erősen megosztja az ország időjárását az északról érkező évszakváltó hidegfront

A dél felé mozgó fronttól északra erős viharos szelekkel sarki eredetű hideg levegő érkezik. A csökkenő hőmérséklet, a megnövekvő csapadék valószínűség miatt durván leromlik a hőérzetünk, kifejezetten kellemetlen és az idegrendszerünket erősen terhelő hatásokra kell számítanunk.

Megnő a vérnyomás és a keringési problémák valószínűsége, fokozottan kell figyelnünk a súlyosabb következmények: a sztrókok, infarktusok gyakoribb előfordulására. Több lesz a görcsös jellegű fejfájás, zavartak, figyelmetlenebbek lehetünk, nő a rosszullétek, bizonytalanságérzetek, szédüléses, szorongásos panaszok száma is.

Délebbre, a front előtt még a csütörtöki átmeneti melegedés hatásai érződnek, itt még kevésbé szeles, naposabb, enyhébb, akár 10 C-fok feletti időjárásra számíthatunk. A fokozottan érzékenyek azonban már megtapasztalják a magasban érkező hideg légtömeg hatásait, és a derültebb idő miatti erősebb hajnali fagyok következményeit. A következő napokban egyre hidegebb, téliesebb időjárásra készüljünk, igen komoly fagyokkal.

Szabadtéri programok

Amint halad a hidegfront északról dél felé úgy romlanak a kültéri programok feltételei. A fronttól északra erős, viharos szélre, többfelé csapadékra is számítani kell. A szél sokat ront a hőérzetünkön. A front előtti déli területeken lényegesen kedvezőbb lesz az idő, gyengébb a légmozgás és kisebb a csapadék esélye. Az akár 10 C-fokot is elérő hőmérséklet kedvezőnek mondható. Errefelé viszont erősebb éjszakai fagyokra kell számítani.

Balesetveszély

Drasztikus változást hoz a közlekedésben is a pénteki hidegfront.

Címszavakban mire figyeljünk:

  • erős jégkaparó
  • nagy türelem a szélvédők tisztításához
  • jó állapotú akkumulátor
  • fagyálló hűtőfolyadék
  • 4 évszakos vagy téli gumik
  • téli ablakmosó folyadék
  • síkos lefagyott utak.

Egyszóval, készüljünk a télre!

Milyen idő lesz?

Pénteken sok felhő lesz felettünk, de rövid napos időszakok előfordulhatnak. Egy hidegfront hatására elszórtan eső, záporok, a hegyekben havas eső, havazás, hózáporok alakulhatnak ki. A nyugati, északnyugati szél a déli tájak kivételével többfelé megerősödhet. Hajnalban -3, +3, napközben 5-12 fokot mérhetünk.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Hirtelen forogni kezd a világ, elgyengül a térde, a látása elsötétül? Ez okozhat szédülést!

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához