Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: rossz hír a fejfájósoknak, újabb fronthatás érkezik vasárnap!

fejfájás, émelygés

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint folyamatosan ismétlődő frontátvonulások már az egészséges szervezetet is kikezdték. Most egy újabb terhelés érvényesül.

Az időjárás-érzékenyek újabb terhelésnek vannak kitéve, ami a már legyengült szervezet esetében fokozottan jelentkezik. Ha ön is szűnni nem akaró, erős fejfájást tapasztal, ami akár a mindennapi tevékenységek elvégzésében is zavarja, akkor ön is érintett lehet.

50 év frontérzékenység zongoraszólóval - nézze meg a meteogyógyász® mai tanulságos videóját:

Vasárnap a nap első felében országszerte, délután már csak keleten várható hidegfronti hatás, de az arra érzékenyek panaszai a Kárpát-medence nagy részén egész nap erősek lehetnek. Amennyiben ön is a frontérzékenyek közé tartozik, akkor görcsös fejfájást, illetve izomgörcsöket is tapasztalhat, az esetleges szívpanaszai szintén felerősödhetnek. Az imént említett fejfájás akár tartósan intenzív is lehet!

Fokozza a folyadékbevitelt, illetve töltse pihenéssel a szabadidejét

Erre a napra lehetőleg ne időzítsen sem fizikailag, sem szellemileg megterhelő tevékenységeket, ugyanis tovább romlik a teljesítőképesség.

A megterhelő élettani helyzetben nem csak akkor tapasztalhat kellemetlenségeket, ha frontérzékeny: a szélre érzékenyek körében országszerte jelentkezhet ok nélküli idegesség, idegi feszültség, és a gyerekek is türelmetlenebbek, élénkebbek lehetnek a megszokottnál.

Szabadtéri tevékenység:

Az erős szél miatt a szabadban romlik a hőérzet, a mért értékeknél akár 4-5 fokkal is hidegebbnek érezhetjük a levegő hőmérsékletét. Napközben is elkél a kabát, illetve a szélálló öltözet is, ügyeljen arra, hogy kimelegedve ne menjen ki a szabad levegőre. Nagy lesz a megfázásveszély, még a naposabb tájakon is.

Balesetveszély:

A közlekedést eleinte országszerte, keleten pedig még délután is sokfelé vizes, csúszós útburkolat nehezítheti. Emellett sok helyen erős szél nehezíti a haladást, illetve az oldalszél is zavaró lehet, ezért a szokottnál korábban induljon útnak - javasolt lassabban vezetni. Az utakon sok lesz az ingerlékeny, türelmetlen közlekedő, jelentősen növekszik a balesetveszély, illetve a tartós fronthatások miatt már sokan fáradtak, kimerültek. Közlekedjen fokozott körültekintéssel!

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: EgészségKalauz/Meteoklinika