Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: sokakat megvisel a vasárnapi idő

fejfájás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint újabb frontos nap, újabb panaszok terhelnek.

Frontérzékenyek nagyon nehezen viselik ezt az időt, amikor gyors egymásutánban erősen változnak fontos humánmeteorológiai paraméterek. Szélsőséges ingadozásokkal jár ez a hidegfront! Részletesen elmondja a meteogyógyász®, mire készüljön.

Fronthatás vasárnap

Vasárnap egy hajnalban, délelőttre átvonuló gyenge hidegfronthoz köthetően gyenge hidegfronti hatás érvényesül. A front nem erős, de most is jelentkeznek tünetek, viszont az előző napokban tapasztalt koncentrálási problémák és a fáradékonyság átmenetileg csökken.

A fronthoz köthetően egyéni érzékenységtől függően tapasztalhatnak tüneteket az arra érzékenyek. Amennyiben ön is az említett csoportba tartozik, akkor akár erősebb fejfájás jelentkezhet napközben, illetve fokozódhatnak a görcsös panaszai. A kismamák esetében szintén fokozott görcskészség lehet jellemző.

Az előző napok egyéb tünetei között lesz olyan, ami mérséklődik, például, ha fáradékony volt, illetve migrénnel küzdött, akkor pozitív változásokat tapasztalhat. Megszűnnek az alvászavarai, javul a teljesítőképessége is, de más panaszok pont hogy erősödni fognak. A szeles vidékeken fokozódik az ingerlékenység, és a gyerekek is kötekedőbbek, kezelhetetlenebbek lehetnek a megszokottnál.

Balesetveszély

A közlekedés során a lassabb vezetést a gyakran türelmetlen, figyelmetlen sofőrök is indokolják, a csapadékos részeken pedig csúszhat az útburkolat, megnövekszik a féktávolság. A szél csökkenti a menetstabilitást!

Milyen idő lesz vasárnap?

Vasárnap ismét enyhe lesz a reggel. Délelőtt sok lesz fölöttünk a felhő, több helyen előfordulhat kisebb eső, majd délután már több-kevesebb időre kisüt a nap, a felhőátvonulásokból elszórt záporok alakulhatnak ki, néhol zivatar sem kizárt. Marad a szeles idő, északon többfelé viharos lökésekkel. A maximumok 10 és 16 fok között alakulnak.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Köhögés: ezek a betegségek okozhatják

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához