Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: tovább nő a terhelés, a vasárnap nem lesz vidám

időjárás-változás, orvosmeteorológia, hidegfronrt, melegfront, vihar, fronthatás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint tovább romlik az élettani helyzet, a tartós terhelés pedig a kevésbé frontérzékenyeket is megviselheti.

Az időjárás-érzékenyek erős tüneteket tapasztalhatnak, most még azok is, akik általában nem szenvednek markáns panaszoktól. Ha ön is lehangoltságot, rosszkedvet tapasztal, vagy szinte megállás nélkül fáj a feje, ön is érintett lehet. Sokan nem ismerik fel, vagy nem akarják elfogadni hogy frontérzékennyé váltak!

Nézze meg erről a meteogyógyász® mai videóját

Vasárnap átmeneti szünet után ismét csapadékos, lehangoló lesz a nap, továbbra sem pihenhet szervezetünk. További sok eső és helyenként élénk, erős szél várható, és a napsütés is hiányozni fog! Ugyan az ilyenkor szokásos átlag körül marad a hőmérséklet, de a hőérzet így sem lesz kellemes, a komfortérzetet pedig a nyirkosság is rontja.

A kettősfrontban sokan tapasztalhatnak fejfájást, migrént, a fájdalmakat pedig az élénk, olykor erős szél is erősítheti. Fontos a sok pihenés, a szabad idejében ne végezzen megerőltető tevékenységeket. Ajánlott kerülni a stresszes helyzeteket, próbálja nyugodt körülmények között tölteni a napot. Alvásprobléma is felléphet, ezért már előző este ajánlott idejében lefeküdnie. Reggel az ízületi panaszokkal élők végtagjai is sajoghatnak, a tünetek pedig egész nap fennállhatnak.

Szabadtéri tevékenységek:

A nyirkos időben alacsony a hő- és komfortérzet, a kinti programoknak nem kedveznek a feltételek. Vastag, réteges öltözet javasolt, sapka, sál is szükséges a betegségek megelőzésére. Az esernyőt ajánlott kéznél tartani, csak kevés helyen nem lesz rá szükség!

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához