Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: vasárnap csak a front megy, a panaszok maradnak

orvosmeteorológia, fejfájás, szédülés, front

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint nem várható jelentős javulás a humánmeteorológiai® helyzetben, továbbra is intenzív tünetekkel kell számolni.

Az időjárás-érzékenyek az esti órákig még nem lélegezhetnek fel, ugyanis az előző napokban tapasztalt tüneteik akár még fokozódhatnak is. Ha ön is azt tapasztalja, hogy tartós rosszullétek gyötrik, ok nélkül fáradt vagy ideges, ön is érintett lehet!

A frontérzékenyek és az azt megelőzni szándékozók számára nagyon fontos a meteogyógyász® mai videója:

Fronthatás vasárnap

Vasárnap a napközben távozó kettősfront mögött még estig is front jellegű hatás érvényesül, de napközben fokozatosan gyengül ennek mértéke. A szélre érzékenyekre is nehéz nap vár. Kezdetben keleten még helyenként esővel indul a nap, de délután már mindenhol megszűnik a számottevő csapadék. Emellett élénk, erős lesz az északkeleti, északi szél.

Folytatódik tehát a napok óta tartó megterhelő időszak. Gyakoriak lehetnek az ízületi panaszok, különösen akkor, ha kopásos eredetű bántalmakkal küszködik. Ebben az esetben különösen ügyeljen arra, hogy folyamatosan melegen tartsa végtagjait, és tornáztassa át tehermentesen az ízületeket. Ha szívbeteg, akkor fokozott terhelésnek van kitéve, pihenjen sokat, ne erőltesse meg magát. Emellett keringési problémák, vérnyomás-ingadozás is felléphet, kisebb rosszullét jelentkezhet, de estétől a közérzete várhatóan javulni fog, mérséklődnek majd a tünetek.

A fejfájósok helyzete sem javul, legyen szó akár migrénről, akár görcsös jellegű panaszokról. A szél ráadásul még erősíthet is ezeken a tüneteken. Nagyjából négy napja rendkívül megterhelő időszak köszöntött ránk, így még akkor is tapasztalhat fejfáját, rosszullétet, ha nem kifejezetten frontérzékeny.

Légszennyezés

A levegőminőség csak a szélvédett völgyekben romlik, máshol alacsony marad a légszennyezettség.

Balesetveszély

A közlekedés során erős oldalszél ronthatja a menetstabilitást. Az ingerlékeny, türelmetlen és figyelmetlen sofőrök tovább növelik a balesetveszélyt, mindenképpen vezessen a megszokottnál lassabban! A megnyúlt reflexidő miatt még tovább növekszik a balesetveszély, fokozott körültekintés javasolt!

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához