Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: itt a front, ami meghozza az igazi téli időt vasárnapra!

Orvosmeteorológia vasárnap front téli időt

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint ezzel a fronttal komoly ízelítőt kapunk a télből!

A pénteki első hidegfront véget vetett az enyhe ősznek, míg a szombat éjszaka érkező második hidegfront elhozza a téli időt. Komoly terhelés éri a szervezetünket nem csak a rendkívül hideg reggeleken, de már napközben is. Nézze meg a Meteo Klinika TV frontfilmjén a második hidegfrontot!

Bár gyengébb ez a szombat éjjel megérkező hidegfront, de ez hozza meg a kifejezetten télies időt. Nagyon erős terhelések érik a szervezetünket vasárnap. A komoly reggeli fagyok után nappal is csak kevéssel leszünk fagypont felett, de a hőérzetünket igen nagymértékben tovább csökkenti az erős, viharos, hideg szél.

Emiatt napközben is jóval fagypont alatti hőmérsékleteket fogunk érezni, különösen amikor beborul, és érkeznek a hózáporok, havazások. Felkészületlenül éri a szervezetünket ez a markáns hideg hatás, annak minden élettani következményeivel. Beszűkülnek a perifériális ereink, kiszáradnak a nyálkahártyáink. Ingadozhat a vérnyomás, fokozottan jelentkezhetnek keringési és görcsös panaszok, rosszul viselik az ízületeink is ezeket a terheléseket. Nagyon megugrik a felsőlégúti fertőzések kockázata. Tovább rontja a frontérzékenyek állapotát a vasárnapra virradóan északnyugat felől érvényesülő hidegfronti hatás.

Át kell állnunk téli üzemmódra, beleértve az öltözködést, az étkezést és a napi programjainkat is. Egyre fontosabb a fokozott frontérzékenység kezeltetése, nyugodtabb időjárásra egyelőre nincs kilátás: hétfőn már újabb frontra számíthatunk. A Meteo Klinika rendelkezik a hatékony kezeléshez szükséges eszközökkel és módszerekkel. Nézze meg az "Így gyógyulhat a Meteo Klinikán" menüpontot!

Szabadtéri:

Csak annak ajánlunk kültéri programokat akik szeretik a téli időt és nem zavarják őket az erős, viharos, hideg szelek. A gyerekeknek biztosan öröm a helyenként megmaradó vékony hóréteg, de kimondottan téliesen kell öltözni ha kimegyünk. Egyébként egy rövidebb séta a napos időszakokban jót tehet, főleg a viszonylag kevésbé szeles keleti területeken.

Balesetveszély:

Téli veszélyekkel kell szembenézni a közlekedésben. Többfelé kell havazásra, helyenként hófúvásra készülnünk. A viharos szél a síkos utakon különösen megnöveli a csúszásveszélyt. A szél és a fronthatás jelentősen rontja a vezetési képességeinket.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

KÖVETKEZŐ CIKK>

Szívinfarktus: ez a 3 tünet már hetekkel korábban segít felismerni

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#szívroham

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához