Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: vérnyomásproblémákat is hoz a hétfői front

vérnyomás, pulzus, pulzusszám, szívbetegség, vérnyomás, szívritmus

Hétfőn a front megnehezíti a napot.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint az érkező front tovább ronthatja az élettani helyzetet, fokozódhatnak a tünetek!

Igen fontos hogy időben elismerjük a frontérzékenységünket! Ez sokszor nem is olyan egyszerű. Ezzel a kérdéssel visszatérően, különböző aspektusokból foglalkozik a meteogyógyász®.

Folytatás: Mit tapasztalhat ha frontérzékeny? Fontos tudnivalókat mond el a meteogyógyász®!

Fronthatás hétfőn

Hétfőn főleg a nap második felétől kettősfronti hatásra számíthatunk, ráadásul erős szél is ronthatja a komfortérzetet. A panaszok többfélék lehetnek, és egész nap kitarthatnak!

Akár a hideg-, akár a melegfrontra érzékeny, akkor is felléphetnek kellemetlen tünetek. Erős fejfájás, migrén jelentkezhet, emellett álmatlanságot, alvásproblémákat is tapasztalhat. A gyakran változó légköri helyzet mindenkit megvisel, különösen a szívpanaszokkal élők és a keringési rendszer betegségeiben szenvedők számára nehéz ez az időszak. Ha ebbe a csoportba tartozik, akkor önnél is gyakori lehet a vérnyomás-ingadozás, emellett szédülés is felléphet, egész nap rossz lehet, vagy ingadozhat a komfortérzete.

A fáradt szervezet kevésbé ellenálló a légköri változások hatásaival szemben. A következő napokban gyakran lesz erős a szél, ami az álmatlanságon kívül ingerültséget is kiválthat, készüljön fel arra, hogy a gyerekek is élénkebbek lehetnek a megszokottnál.

Balesetveszély

Az ingerlékeny, türelmetlen és figyelmetlen sofőrök növelik a balesetveszélyt, mindenképpen vezessen a megszokottnál lassabban! A megnyúlt reflexidő miatt még tovább növekszik a balesetveszély, fokozott körültekintés javasolt! Nedvesek, csúszósak lehetnek az utak, vezessen a körülményeknek megfelelően!

Milyen idő lesz hétfőn?

Hétfőn reggel sokfelé kisüthet a nap, majd délelőtt északnyugat felől beborul az ég és egyre több helyen fordulhat elő eső, havas eső, kisebb havazás. Élénk, erős lesz a nyugati-délnyugati szél. Fagyos lesz a hajnal, -8 és -2 fok között alakulhat a minimum-hőmérséklet. Napközben 1-7 fokot mérhetünk.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Mellkasfájdalom: ebből tudhatja, hogy nem szívprobléma okozza

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához