Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ne lepődjön meg, ha ezek a panaszok jelentkeznek Önnél szerdán

időjárás orvosmeteorológia meteorológia humanmeteorológiafrontok fronthatás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint nagyon rossz az élettani helyzet,

Rendkívül változékony humánmeteorológiai hatásokkal kell számolniuk az időjárás-érzékenyeknek. Ebben a helyzetben térben és időben igen eltérő tüneteket tapasztalhatunk, sokféle terhelés éri a szervezetünket!

Magassági légörvény terheli a szervezetünket! Az összetett helyzetet magyarázza el a meteogyógyász®!

Fronthatás szerdán

Szerdán nem jön front, de ismét változékonyság uralja az időjárást. Többfelé lehet zápor és zivatar, nagyon párás lesz a levegő.

A csapadékos időben megterhelő lesz az élettani helyzet. A kevés napsütés mellett gyakran megnövekszik a felhőzet, és záporok, zivatarok is kialakulnak. Nem várható ugyan nagy meleg, de a párás levegőn magasabbnak érezheti a hőmérsékletet, és a közérzete is romolhat.

Általános lehet a fejfájás, a rossz közérzet, a hangulata is negatív irányba változhat. A záporok, zivatarok területén a magas páratartalom kellemetlen perceket okozhat a légzőszervi megbetegedéssel élőknek is. A magas páratartalom hatására azonban több fokkal melegebbnek érezheti a levegőt, mint amilyen az valójában. A fizikai munka során hamarabb elfáradhat, légszomj, rosszullét is jelentkezhet.

Az idősek, a keringési panaszokkal élők és a szívbetegek is pihenjenek sokat, a megerőltető tevékenységeket inkább halasszák későbbre. A zivatarok idején az asztmások állapota romolhat, ezért tartózkodjanak zárt térben a vihar elvonulásáig!

Látható, hogy habár nem érkezik front, akár egész nap is tapasztalhat tüneteket.

Pollenhelyzet

A csapadék és a változékony idő jót tett az allergiásoknak, a legtöbb helyen ugyan csak kissé, de csökkent a pollenterhelés. Jelentős romlás nem várható még egy ideig, a mostanában a legtöbb panaszt okozó pázsitfűfélék virágporának légköri koncentrációjában sem számíthatunk további dúsulásra.

Milyen idő lesz szerdán?

Szerdán a gomolyfelhős-napos időben elszórtan ismét számíthatunk esőre, záporokra, zivatarokra. Utóbbiakat néhol felhőszakadás, jégeső kísérheti. Keleten zivataroktól függetlenül időnként élénk lehet a déli szél. Hajnalra a Dunántúlon többfelé képződhet pára, sekély köd. Délutánra 21-27 fok közé melegszik a levegő.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Lábfájdalom: ilyen, ha nem a cipője, hanem a gerince okozza

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#lábfájdalom

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához