Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ezeket a panaszokat tapasztalhatja pénteken

orvosmeteorológia, front, fronthatás, migrén, fejfájás, fronthatás, kettős front

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint egyelőre a frontmentes idő, péntek este pedig egy front okoz majd panaszokat az érzékenyeknél!

Tartósabban fennálló frontmentes, de nem terhelésmentes időszak ér véget. Frontérzékenyek számára mindenképpen változást hoz az érkező, nem szokványos hidegfront. Megváltoznak a kezdetben, a front előtt még érvényesülő légköri hatások. Frontosok figyeljenek erre a hidegfrontra! Frontfilmen is megmutatja a meteogyógyász®!

Fronthatás pénteken

Pénteken a nap nagy részében nem érvényesül fronthatás, de ingerültség, illetve migrén is jelentkezhet. Estétől már a hidegfronti tünetek erősödésére kell számítani.

Estig tehát országszerte kitart a frontmentes idő. Amennyiben azonban a fokozottan érzékenyek körébe tartozik, akkor napközben migrén, illetve nyugtalanság jelentkezhet önnél. Erre először csak a Dunántúlon, később már országszerte számíthat, és kissé ingerlékenyebbnek is érezheti magát.

Többen tapasztalhatnak keringési panaszokat és vérnyomás-ingadozást is, a nap folyamán ne végezzen megerőltető tevékenységeket. Délutántól légszomj, nehézlégzés is jelentkezhet, fokozódik a fülledtség.

Estétől északnyugat felől egy hidegfront érkezik, akkor már a hidegfronti tünetek erősödésére lehet számítani, a hirtelen változást pedig akkor is megérezheti, ha nem kifejezetten érzékeny a frontra. A görcsös tünetek megszaporodása várható, alvásproblémák is felléphetnek.

Pollenhelyzet

A fűfélék virágpora, úgymint a pázsitfűfélék és a csalánfélék okozzák a legtöbb panaszt. Ha allergiás ezekre a növényekre, akkor lehetőleg csak kora reggel, vagy estefelé sportoljon a szabad levegőn, illetve ne szárítsa, szellőztesse odakint a ruhákat és az ágyneműt.

Milyen idő lesz pénteken?

Pénteken napos-gomolyfelhős időre van kilátás, kezdetben délen, délkeleten, később északkeleten is kialakulhatnak záporok, zivatarok. Délután egyre többfelé északnyugatira, északira fordulhat a szél, amelyet élénk, erős lökések kísérhetnek. Hajnalra helyenként pára, köd képződhet. A csúcshőmérséklet 26 és 31 fok között alakulhat.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ezért van veszélyben az, akinek alacsony a vérnyomása

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#magas vényomás

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához