Ezeket látta már?

Magyar újítás forradalmasítja az őssejt-donációkat

őssejtek, donor, rák, daganat kezelés, innováció

Magyar szakemberek globális csontvelő donorok és az általuk adományozott őssejtek nyilvántartását fejlesztik a Német Vöröskereszt számára egy Gloster Infokommunikációs Nyrt. leányvállalatainak kezdeményezésére.

A Gloster-Minero IT Kft. és az FF Next Technologies Kft. szakemberei 250 ezer euró (kb. 95 millió forint) összértékű projekt keretében egy olyan speciális szoftvert terveznek, amely megfelel a szigorú német egészségügyi előírásoknak.

A fejlesztés célja egy olyan digitális platform létrehozása, amely a Vöröskereszt szükségleteihez alkalmazkodik, és lehetővé teszi a csontvelő donorok és általuk adományozott őssejtek genetikai adatainak innovatív elektronikus nyilvántartását.

A projekt sikeres elnyerésében kulcsfontosságú szerepet játszott, hogy a Gloster szakemberei már korábban sikeresen fejlesztették a német önkéntes véradói rendszerét és a COVID nyilvántartó rendszereket is. Ez a tapasztalat és felkészültség erősítette meg a vállalat szakértelmét, és hozzájárult a megállapodás létrejöttéhez.

Ezeket a cikkeket olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ezek az akut myeloid leukémia kezelési lehetőségei

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

daganat

Forrás: MTI
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához