Ezeket látta már?

Eleinte csak felfázással kezelték, majd kiderült, rákos - végül elvesztette a méhét ez a fiatal nő

petefészekrák, daganat, rákos diagnózis

Mindössze 24 éves volt, amikor felfedeztek a méhében egy ökölnyi nagyságú daganatot.

Sarah Nally, a ma már 26 éves ír nő élete drámai fordulatot vett, amikor mindössze 24 évesen hatalmas méretű daganatot fedeztek fel a méhében. A rákos diagnózis után a nő számára elkerülhetetlenné vált a méh eltávolítása, valamint a teljes nemzőszervének elvesztése.

Sarah a diagnózis előtt már két éve panaszkodott fáradékonyságra, hátfájásra és hasi fájdalmakra, de a súlyos betegség mindössze a későbbi vizsgálatok során került napvilágra.

A 2022 októberében tett háziorvosi látogatás gyorsan a kórházba vezetett, ahol Sarah-nak elmondták, hogy nem húgyúti fertőzése van, hanem egy agresszív petefészekrák, amely már a petefészkeken és a gyomornyálkahártyán is átterjedt. Az orvosok döntése szerint a legbiztonságosabb megoldás a teljes méh eltávolítása volt.

A fiatal nő azóta is retteg attól, hogy a rák visszatérhet

Az orvosok szerint megközelítleg 80 százalék az esélye annak, hogy a daganata visszatér, kiújul. A hormonszuppresszív gyógyszerek ellenére Sarah állandó fájdalomban él, hiszen a rákgyógyszerek mellékhatásai, a csontfájdalom, a fáradtság, a hangulati ingadozások szinte állandósultak nála.

Sarah ezek ellenére aktívan kampányol a petefészek- és méhnyakrák tüneteinek tudatosításáért, valamint azért hogy a nők tudatosabban figyeljenek az egészségi állapotukra. Véleménye szerint a menstruációs problémákra panaszkodó nőket komolyabban kellene venni az orvosoknak is.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Alattomos petefészekrák: ezek a tünetek már akkor jelzik, amikor még nem is sejtené

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

petefészekrák

Forrás: The Irish Sun
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához