Ezeket látta már?

Mikor lesz az őszi óraátállítás? Itt a pontos, 2023-as időpontja

őszi óraátállítás időpontja 2023

Az óraátállítás világszerte megosztja az embereket: ettől függetlenül idén is lesz.

Számos kritika éri az óraátállítást, amely eredeti célja az volt, hogy jobban kihasználjuk a természetes fényt, valamint hogy energiát spóroljunk meg. Az óraátállítás hatásairól sokféle vélemény és tanulmány létezik, de egyre többen azt állítják, hogy ez a rendszer ma már elavult és szükségtelen.

Most akkor nem szűnik meg?

Ahogy a világ minden táján, az Európai Unióban is, folynak viták az óraátállítás jövőjéről. Az Európai Parlament 2019-ben szavazott arra, hogy 2021-től megszűnik az óraátállítás az EU-ban, de a döntés végső megvalósítása az egyes tagállamok kezében van, és sok országban még mindig folynak erről a tárgyalások.

Magyarország még kérdéses, hogy mi lesz az óraátállítás jövője. Jelenleg még érvényben van, de a közvélemény és az érintett szakemberek körében is egyre nő az igény a változásra. A téli és nyári időszámítás kérdése minden évben felmerül, és az emberek egy része szeretné, ha a kormány megszüntetné az óraátállítást.

Mikor kell átállítani az órákat idén?

Viták ide vagy oda, az óraátállításhoz mindenkinek alkalmazkodni kell és hamarosan el is jön az éjszaka, amikor egy órával többet alhatunk. A téli időszámítás kezdete október 29-e, ekkor kell hajnali 3:00 órakor 2:00 órára visszaállítani az órákat.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Van már programja hétvégére? Itt egy rendkívüli lovas verseny, ahol még szűrés is lesz!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: napi.hu
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához