Ezeket látta már?

Kifulladásig dolgoztak a mentők - tragikus vasárnapot jegyzett Fejér megye

tömegbaleset, M7, tűz, katasztrófavédelem

Súlyos tömegbalesetet okozott a köd az M7-es autópályán, s ugyanebben az időben leégett egy baromfinevelde is, ahol többezer állat pusztult el.

Tragikus események láncolata történt vasárnap reggel Fejér vármegyében. Reggel egy kápolnásnyéki baromfinevelde gyulladt ki, míg az M7-es autópálya Fejér megyei szakaszán sűrű ködben több autós is összeütközött.

A kápolnásnyéki tragédia során egy körülbelül kétezer négyzetméteres baromfinevelde csarnokja vált lángok martalékává. A tűz, az épület háromnegyed részét elpusztította, és a tető is beszakadt az oltási munkálatok közben. Az oltást a sárbogárdi, érdi, pusztaszabolcsi, szigetszentmiklósi, kápolnásnyéki, pázmándi és velencei önkéntes és hivatásos tűzoltók is bekapcsolódtak. A tűzben kétezer tyúk pusztult el.

Tömegbaleset az M7-en

Ugyanebben az időszakban az M7-es autópálya Fejér megyei szakaszán is tragikus balesetek történtek a sűrű köd miatt. Velence és Kápolnásnyék között a főváros felé vezető oldalon egy összetett balesetben huszonhárom jármű, köztük egy távolsági autóbusz, három nyerges vontató, két kisteherautó, egy tréler és tizenhat személygépkocsi ütközött. A szemközti oldalon, a Balaton felé vezető sávban Pázmánd közelében két helyszínen 12 jármű futott egymásba.

A balesetek következtében tizenöten sérültek meg, köztük két gyermek. A mentők négy embert súlyos, tizenegyet könnyebb sérülésekkel szállítottak kórházba. A mentési munkálatokban összesen negyven hivatásos és önkéntes tűzoltó vett részt, akik kiemelkedően teljesítettek a veszélyes körülmények között.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Halálos autóbaleset történt az M7-es autópályán

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

hírek

Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához