Ezeket látta már?

Már tesztelik az új elektronikus járóbeteg-irányítási rendszert

járóbeteg-irányítási rendszer, tesztelés, egészségügy

Így működik az új elektronikus járóbeteg-irányítási rendszer.

Országszerte harminc intézményben kezdték meg az új elektronikus járóbeteg-irányítási rendszer tesztelését - jelentette be a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Rétvári Bence a tesztelés egyik helyszínén, az Országos Mozgásszervi Intézet XII. kerületi székhelyén közölte, a járóbeteg-szakrendelőkbe tervezett új időpontfoglaló és behívó rendszer célja, hogy minél hamarabb kapjanak időpontot a betegek a vizsgálatra, és minél kevesebbet kelljen várakozniuk a rendelőben.

A következő hónapokban a rendszert szeretnék integrálni az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) mobilapplikációjába, az Egészségablakba is, hogy mobiltelefonon is nyomon lehessen követni, milyen időpontok állnak rendelkezésre a kivizsgálásokra - mondta az államtitkár.

Rétvári Bence kiemelte, jelenleg a járóbeteg-rendelőkben évente 50 millió páciens fordul meg, akiket leginkább a várakozási idő aggaszt, ezért fontos, hogy átláthatóbbá és gyorsabbá váljon a rendszer. Az államtitkár elmondta azt is, hogy egy már jól működő - Debrecenben az elmúlt másfél évtizedben kidolgozott - modellt ültetnek át országos szintre.

Tóth Tibor, a projekt szakmai vezetője arról beszélt, hogy a fejlesztés kétirányú: egyrészt a betegek könnyebben, gyorsabban férhetnek hozzá a vizsgálatokhoz, másrészt az intézmények számára korszerű technikai eszközök és eljárásrend áll majd rendelkezésre, amellyel a betegek fogadása egységesen magas színvonalú lesz az ország minden részén.

Az új rendszerben a szakrendelőbe érkező beteg egy érintőképernyős oszlopon a taj-száma megadásával tud bejelentkezi, majd kap egy sorszámot, amellyel a rendelő előtti kijelzőn szólítják majd a vizsgálatra - ismertette a projektvezető.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Megkezdte működését az ország első komplex, teljes betegutat kiszolgáló vidéki magánegészségügyi ellátórendszere

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#egészségügy

Forrás: MTI