Ezeket látta már?

Új irányt vesz az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete

rák, daganat, gomba, mikrobiom, candida, kutatás

Az együttműködésre helyezi a hangsúlyt a 26 kutatás -és fejlesztésorientált gyógyszeripari vállalatot képviselő AIPM a most megválasztott tisztségviselőkkel.

Dr. Szalóki Katalin személyében 2023. június 1-től új igazgató képviseli az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületét. Új elnöke pedig Dr. Kókai-Nagy Ákos, a Biogen magyarországi vezetője. Ezzel friss szemlélet és nagy gyógyszeripari tapasztalat fonódik össze a vezetőségben. A cél továbbra is az, hogy a magyar betegek a nemzetközi kihívások közepette és a jelenlegi gazdasági környezetben is folyamatosan, biztonsággal hozzáférhessenek az új esélyt jelentő modern terápiákhoz.

Az Elnökség képviseletére választott Dr. Kókai-Nagy Ákos évtizedek óta gyógyszeripari vezetőként dolgozik. Nem csak Magyarországon, de Dániában, az innovatív gyógyszergyártás egyik központjában is vezetett céget. Szakmai és vezetői képesítéseit a SOTE-n, az Egyesült Államokban és Franciaországban szerezte.

A cél hatékony párbeszéd a kormányzat és a gyógyszeripar szereplői között

Az AIPM 26 tagvállalatának koordinációjáért és a szervezet mindennapi vezetéséért felelő új igazgató, Dr. Szalóki Katalin széleskörű diplomáciai, kormányzati és szakági tapasztalatokkal rendelkező szakember, aki a PwC tanácsadási üzletágának nemzetközi és uniós ügyekkel foglalkozó csapatának vezetője volt, mielőtt elvállalta az AIPM igazgatói pozícióját.

Meggyőződésünk, hogy Magyarország Kormánya is elkötelezett az egészséges és erős magyar társadalom megteremtése mellett, az Innovatív Gyógyszergyártók pedig, ahogy eddig is, a jövőben is mindenben támogatják az erre irányuló kormányzati erőfeszítéseket és még nyitottabban és elkötelezettebben fognak dolgozni azért, hogy hatékony párbeszéd alakulhasson ki a kormányzat és a gyógyszeripar szereplői között a betegek érdekében.” – emelte ki az AIPM igazgatója.

Ezért fontosak az innovatív terápiák

A széleskörű egészségügyi tapasztalattal is rendelkező, az egészségértés fejlesztése iránt elkötelezett szakember kinevezése kapcsán elmondta: komoly kihívásokkal, és egyben lehetőségekkel teli időszakban kezdi meg munkáját az Egyesület vezetésében, amely immáron több mint három évtizedes működése során rendkívüli eredményeket ért el a magyar lakosság innovatív gyógyászati megoldásokhoz való szélesebb körű hozzáférése tekintetében. Az innovatív terápiák ugyanis minden harmadik magyar gyógyulásához hozzájárulnak – szenvedjenek bár a legrettegettebb betegségektől vagy alig ismert, ritka kórképekben.

Az új vezetés célja a korábban is meghatározott prioritások hatékony és pozitív kommunikációja, a gyógyszeripari innováció jelentőségének minél szélesebb körű megismertetése. Az Egyesület a jövőben még nagyobb hangsúlyt kíván helyezni az iparon és döntéshozói oldalon is elengedhetetlen partnerségekre annak érdekében, hogy a többi magyarországi gyógyszeripari szereplővel együtt, közösen segítsék a magyar betegek gyógyulását és az innovatív gyógyszeripar jelenlétét.

Az új terápiák fejlesztésére a világszintű teljes bevételük több mint 15%-át fordító innovatív gyógyszergyártók nélkül nincs hatékony ellátás Magyarországon, ezeknek az új innovatív terápiáknak jellemzően nincsenek helyettesítési alternatívái. Éppen ezért az Egyesület felelős szereplőként tekint magára abban, hogy hazánk meghatározó szereplővé válhasson a régióban, megbízható partner legyen a nemzetközi Innovatív gyógyszergyártók szemében és a magyar embereknek is elérhető legyen minden innovatív új terápia. Ehhez a jelenlegi szabályozási környezet változására, a terhek csökkentésére és hosszútávon stabil, kiszámítható üzleti környezetre van szükség.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ilyen, amikor stroke-ot jelez az ujjaink zsibbadása

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#trombózis

Forrás: Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete