Ezeket látta már?

Megverte háziorvosát egy idős férfi - ez volt a nyugdíjas problémája

vádemeleés bántalmazás háziorvos beutaló

Nem értett egyet az orvossal, így trágár káromkodásba kezdett, az asztalra csapta a beutalót, és nekiment az orvosnak a páciens.

Vádat emeltek egy 69 éves szécsényi férfi ellen, aki először durván beszélt a háziorvosával, majd meg is ütötte őt, írja az ügyészség a közleményében.

A férfi meg akarta hosszabbítani a jogosítványát

A Nógrád Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a férfi a vezetői engedélye érvényességi idejének meghosszabbítása végett kereste fel augusztusban a háziorvoát, aki a véleményt nem állította ki, hanem – orvosi okokból – további vizsgálatokat rendelt el részére.

Erre a férfi erőszakossá vált, előbb trágár kifejezésekkel illette az orvost, kiabált vele, majd a megírt beutalót az asztalra dobta, végül a doktor felé lépett és egy alkalommal megütötte a karját.

A Büntető Törvénykönyv rendelkezése szerint a háziorvos munkája végzése közben különleges büntetőjogi védelmet élvez, a Balassagyarmati Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat, a büntetlen előéletű pácienssel szemben felfüggesztett szabadságvesztést kért.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Holtan esett össze a tornaórán egy szabolcsi kisdiák - hihetetlen dolog történt ezután!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához