Ezeket látta már?

Mostantól már ezen az oldalon is foglalhat időpontot véradáshoz

véradás vérellátó időpontfoglalás vérellátás

Országszerte minden véradási eseményre elérhetővé vált az online időpontfoglalás november 1-jétől.

A rendszer használata nem lesz kötelező és továbbra sem feltétele a véradásnak, de ez az újítás a véradás folyamatát tovább egyszerűsítheti és a várakozási időt is jelentősen lerövidítheti, hozzájárulva a véradási elkötelezettség növeléséhez.

Az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) munkanapokon országosan 60-70 helyszínen biztosít véradási lehetőséget, amelyekre a folyamatos és biztonságos vérellátás érdekében napi 1600-1800 véradót vár. Az online időpontfoglalás bevezetése azt a célt szolgálja, hogy még kényelmesebbé váljon a véradás a segíteni szándékozók számára. Időpontfoglalásra a honlapon a véradási helyszín kiválasztása után kerülhet sor. Azok a véradók, akik előzetesen regisztráltak, az adatfelvételi pultnál jelezhetik időpontjukat.

Az Országos Vérellátó Szolgálat arra biztat mindenkit, hogy éljen ezzel az új lehetőséggel!

A véradási időpontok, helyszínek listája, valamint az időpont foglalása az OVSz honlapján az www.ovsz.hu/idopontfoglalas oldalon található.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ez az érték a vérben évekkel korábban jelezheti a rákot és a cukorbetegséget

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!Forrás: Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ)
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához