Ezeket látta már?

Vigyázzon vele: komoly egészségkárosodást okozhat egy gyógynövényes szer

prosztata, gyógyszer

A gyógynövényes kapszula az urológiai problémák hatékony kezelését ígéri, azonban komoly egészségkárosodást okozhat az OGYÉI szakemberei szerint.

Az OGYÉI saját honlapján folyamatosan frissítve közzéteszi azon weboldalak listáját, amelyek a fogyasztók egészségét veszélyeztető termékeket hirdetnek. Most egy újabb szerrel bővült a lista:

"Nemrégiben a lista tovább-bővült: egy weboldal a gyógynövény-összetevőket tartalmazó Deluron kapszulát a férfiak urológiai betegségeinek kezelésére hatékony készítményként hirdeti. Azonban a termék Magyarországon sem gyógyszerként, sem gyógyhatású készítményként nem rendelkezik forgalomba hozatali engedéllyel, és étrend-kiegészítőként sincs bejelentve. Továbbá a kapszula hatásossága és biztonságossága klinikai vizsgálatok által nem igazolt, így alkalmazhatósága az említett indikációban nem megalapozott."

Az OGYÉI felhívja mindenki figyelmét, hogy a Deluron kapszula weboldalról történő rendelése és alkalmazása a bizonytalan összetétel és minőség, illetve a betegség kezelése során alkalmazott gyógyszerek/kezelési mód elhagyása miatt akár komoly egészségkárosodást is okozhat. Amennyiben a készítmény használatára valamilyen okból mégis sor kerül, azt feltétlenül a kezelőorvos tudomására kell hozni

Azzal is érdemes tisztában lenni, hogy az ismeretlen eredetű készítmények alkalmazása következtében esetlegesen fellépő egészségkárosodás okán követelt kártérítési igény érvényesítése gyakorlatilag esélytelen.

Deluron Deluron Forrás: OGYÉI

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

OGYÉI: több káros mellékhatása is van az Elf Barnak

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához