Konyha
Rejtett veszély a tányéron: így csökkentheti az arzént a rizsben
A rizs a világ fontos alapélelmiszere, de hajlamos arzént felhalmozni.
Ezt a fűszert imádja a mája, sőt, még az öregedést is lassíthatja – Borssal még hatékonyabb
Jóval több, mint egy egzotikus fűszer: természetes antioxidáns, gyulladáscsökkentő és szépségápoló egyszerre.
Ezt a hibát majdnem mindenki elköveti virsli főzéskor – pedig veszélyes lehet az egészségére
Ön hogy szokta készíteni a hot dog-hoz a virslit?
Hogyan kerüljük el a mikroműanyagokat a konyhában?
Mivel a műanyagokból kioldódó vegyületek és a mikroműanyagok a nemzetközi kutatások alapján döntő részben az élelmiszerekkel kerülnek a szervezetünkbe, nem kérdés, hogy elsősorban a konyhában tudjuk azokat megállítani. De hogyan?
Fermentált ízek és kulturális örökség: mi is pontosan a dzsang?
A dzsanghoz használt alapanyagok fermentálással érlelődnek, ami kiemeli az umami ízt.
Ez az 5 hely a konyhában igazi baktériumtelep, mégsem tisztítjuk eleget
Ezek a rejtett fertőzési gócpontok komoly egészségügyi kockázatot jelenthetnek, különösen, ha nem fordítunk rájuk kellő figyelmet.
6 mindennapi konyhai eszköz, melyről nem is gondolná, hogy káros lehet az egészségére
Ön használja valamelyiket közülük?
Így támogathatja bőre tavaszi megújulását étrendjével és életmódjával
Tavaszi bőrápolás belülről.