Ezeket látta már?

Nem hallgatott a mentőkre, majdnem belehalt

ájulás

A 60 év körüli nőt a földön fekve, eszméletlen állapotban találták meg.

Az OMSZ kedden írt a közösségi oldalán egy olyan esetről, amikor a hozzáértők tanácsainak nem megfogadása majdnem valaki életébe került:

"Ma reggel kérték a mentők gyors segítségét ahhoz a 60 év körüli nőhöz, aki budapesti otthonában lett rosszul. Az asszony napok óta rosszul érezte magát, fulladt és sokat köhögött, néhány napja még mentőt is hívtak hozzá, akkor azonban hiába próbálták bajtársaink több mint 30 percen keresztül meggyőzni, a beteg akkor határozottan elutasította, hogy kórházba szállítsák.

Ma reggel azonban testvére a földön fekve találta meg az asszonyt, így rögtön mentőt hívott és a rutinos mentésirányító instrukciói alapján megvizsgálta nővérét, aki már nem lélegzett. A bátor férfi a telefonos utasítások szerint azonnal megkezdte nővére újraélesztést, melyet perceken belül helyszínre érkező bajtársaink emelt szinten folytattak. Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül rövid időn belül sikerre vezettek és a beteget stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk!"

Olvasson tovább! Sürgősségi: ilyen tüneteknél ne halogasson! Vakcinainfó - Az orvos válaszol

Forrás: OMSZ
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához