Ezeket látta már?

15 hónapos fiam belenyúlt hullámcsattal a konnektorba. Lehet baj? Az orvos válaszol

gyerek, áram, hullámcsat, áramütés

Tisztelt Orvosok! 2023.03.29-én a következő történt a fiammal (15 hónapos, alapbetegség nélkül, egészséges, fejlett korának megfelelően, viszont hihetetlen eleven és kíváncsi) vélhetően belenyúlt a konnektorba vélhetően egy hullámcsattal.

De ezt konkrétan én nem láttam. Más felügyelt a fiamra ekkor, de ő sem látta mi történt pontosan. Egy házban voltunk, külön szobákban. Arra lettem figyelmes, hogy felsír a gyerek és elment az áram, a fi relé leoldott. Rohantam a gyerekhez és felügyelőjéhez azonnal.

A házban tejesen új áramhálózat lett kiépítve tavaly szeptemberben, kértük a villanyszerelőtől, hogy a lehető legbiztonságosabb legyen a gyermekek miatt. Az összes alsó konnektorban vakdugó van. Az eset egy olyan konnektornál történt ami számára nem volt elérhető helyen eddig, és nem volt ledugózva, viszont megtanult felmászni az adott bútorra ami a konnektor közvetlen közelében van, így mégis elérhette azt. Azonnal hívtam a gyerekorvost, és beutalóval 30 perc múlva már a kórházban voltunk. Ott rögtön EKG-t csináltak neki.

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!Az eredmény jó lett, ezt tudom csatolni, ha megengedik. A kórházban a gyerekorvos megvizsgálta a fiamat és azt mondta, hogy nem tart bent minket mehetünk haza. A gyerekorvos naponta megvizsgálja a gyermekemet. A kérdésem, az hogy lehetséges-e, hogy vérrög kialakult, vagy kialakul a testében. Életveszélyben van-e? Mennyi időnek kell eltelnie az eset után, hogy tudjuk, már biztonságban van és nem lesz nagyobb baj? Folyamatosan figyelem őt, jó a kedély állapota, játszik, eszik, alszik (ekkor rajta a légzésfigyelő mindig), pisil, kakil. A gyerekorvos arra a kérdésemre, hogy kialakult-e vérrög nála, azt mondta reméljük nem. Úgy tudom, hogy a vérrög életveszélyes állapotot tud előidézni. Várom megtisztelő válaszukat. Köszönöm áldozatos munkájukat!

Üdv! Nyugodjon meg , az EKG vizsgálat kizárta az áramütés esetleges következményét a ritmuszavart. A Fi-relé tette a dolgát, megszakította az áramkört. Minden rendben van.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Mit tegyek, ha folyton köhög a gyerek? Vakcinainfó - Az orvos válaszol

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol