Ezeket látta már?

A tojást főzés előtt áztatni, mosni vagy törölni érdemes? Az orvos válaszol

A rendszeres és mértékletes tojásfogyasztás nem hozható kapcsolatba a magas koleszterinszinttel

Tisztelt Fábián Sebestyén Doktor Úr! Mítoszrombolás ügyben kérném szépen a segítségét. Az egyik a tojás felhasználása.

Áztassuk, mossuk, töröljük, vagy egyiket sem, mert bemegy a cucc a pórusokon? Ha sikerült feltörni, mindenképpen süssük/főzzük, vagy felhasználható nyers ( pl. tojáshab) formában is? Ha az utóbbi, akkor meddig fogyasztható a nyers tojást tartalmazó étel?

Másik kérdésem a citrom héjára vonatkozik. Megmosva bele lehet reszelni süteménybe vagy a vegyszer miatt úgy is mérgező? Ha igen, reális alternatíva lehet a bio citrom?

Elnézést a kérdésekért, de főzős csoportokban hetek óta tartó vita kerekedett a fenti témákban. Hálásan köszönöm a válaszát!

A mosás csak a tyúk ürülékét távolítja el, a tyúktól összegyűjthető zoonotikus baktériumok vígan a tojás belsejébe penetrálhatnak. Ennek megfelelően a nyers tojás fogyasztása minden formájában rizikós mutatvány.

A citrom héjával kettős a probléma: 1. összefogdossák a mindenféle nációjú idénymunkások, 2. Lefújjak csávázószerekkel. Előbbivel fertőzést, utóbbival mérgezést lehet kockáztatni.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Magas koleszterinszint: ne a tojást hibáztassa érte!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Orrfolyás étkezés közben: ételallergia tünete is lehet

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol