Ezeket látta már?

A zöld tea tágítja az ereket? Az orvos válaszol

zöld tea, memória

Tisztelt Orvosok! Azt olvastam, hogy a zöld tea tágítja az ereket, jó hatással van a szívre, csökkenti a szívbetegségek és agyi problémák esélyét.

Önöknek mi a véleményük erről? Megalapozott? Ha valóban hatásos az napi hány csészényit jelent? Ezen kívül mi az az étel, ital, aminek a fogyasztása valóban hatásos?Köszönöm!

Kedves Kérdező! A komolyan vehető oldalak információi alapján a következőket jelenthetjük ki:

A zöld teát általában az éberség javítására, az emésztési tünetek és a fejfájás enyhítésére, valamint a fogyás elősegítésére próbálják használni, illetve vizsgálták/vizsgálják szívbetegségek és daganatok elleni lehetséges védőhatása miatt. Bár sok tanulmányt végeztek a zöld teával és kivonataival, még nem lehet határozott következtetéseket levonni arról, hogy a zöld tea hasznos-e a legtöbb felhasználási célra (pl. fogyás elősegítésére hatástalannak látszik, kardiovaszkuláris rizikófaktorok tekintetében pedig bizonytalan lábakon állnak az eredmények, részben a tanulmányok tervezési hiányosságai miatt).

Kb. napi 8 csésze mennyiségig tartják biztonságosnak (ha egyéb koffein tartalmú dolgot nem fogyaszt mellé).

A kérdése utolsó része nagyon messzire mutat, nem lehet rá pár sorban válaszolni - felöleli a táplálkozás-egészségtan egy jelentős részét.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Éjszaka felébred, mert hevesen ver a szíve? Nem csak szívbetegsége lehet

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol