Ezeket látta már?

Állandó könnyezés

2011.04.26. Módosítva: 2015.11.04.

Kérdés: T. Doktorúr!

Egészséges ... éves nő vagyok. Évek óta folyamatosan könnyeznek a szemeim, télen, nyáron, bármilyen időjárás van, napszaktól függetlenül, lakásban, szabad levegőn. Szemészeti rendelésen voltam kaptam szemcseppeket / opatanol, Tobradex, Floxal ezek vannak jelenleg/ elvégeztek egy allergia vizsgálatot, ami minimális háziporatka, és macskaszőr allergiát mutatott, erre allergodilt kaptam. Hiába használok bármit semmi nem használ. Nagyon zavar a közlekedésben, vezetésnél, olvasásnál. Folyamatosan törlöm a szemeimet, hogy lássak. Van, hogy a szemhéjam az állandó nedvességtől ekcémás lesz, viszket, vörös. kérem adjanak tanácsot mit tegyek vagy hová menjek, hogy végre megszűnjön a szemkönnyezés.

Köszönettel

Válasz:

Az "állandó" könnyezés problémakörét több oldalról lehet megközelíteni a megoldás módozatai előtt.

1. Tisztázni kell, az esetleges allergiát, gyulladást. (ez úgy tűnik, megtörtént).

2. Ellenőrizni kell a könnyelvezető rendszert. A könnypont eltérése, szűkülete esetén tágítás, ill. plasztika jöhet szóba.

Általában az alsó szemhéj kis mértékű kifordulása okozhat gondot. Ez plasztikai megoldással visszahelyezhető. Felmerülhet az ún. könnyutak zavara, ezt kontrasztanyaggal lehet vizsgálni. Amennyiben itt a probléma, erre léteznek műtéti eljárások a megoldás céljából.

Érdemes lenne kórházi szemészeti osztályt, vagy valamelyik (egyetemi) szemklinikát felkeresni tartósan fennálló problémái miatt.

Jobbulást kívánok!

üdvözlettel:

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához