Ezeket látta már?

AMD, nedves típusa, kezelés

2012.07.19. Módosítva: 2015.11.04.

Kérdés: Tisztelt Doktor Úr!

Nagyapám ... éves, makula degenerációt diagnosztizáltak nála. Mégpedig a" nedves tipusu elváltozás " tünetei jelentkeztek nála. Kapott étrendkiegészitö készitményt ami a szemére van jó hatással, de az orvosa megemlitett egy injekciós kúrát, aminek viszont sajnos nem közölte a nevét, mondván már úgyis öreg a bácsi és különben is várólistára kerülne ami eltarthat egy darabig. De természetesen szeretném megtudni ennek a bizonyos injekciónak a nevét, mivel szeretnénk megadni minden eséjt a nagyapámnak, hogy lelassíthassuk a betegség elörehaladását!

Válaszát elöre is köszönöm!

Tisztelettel:

egy aggódó unoka

Válasz:

Tisztelt Levélíró!

Leírása alapján küldöm Önnek a keresett gyógyszerrel kapcsolatos linket:

http://www.egeszsegkalauz.hu/keresok/gyogyszer/visudyne-15-mg-por-oldatos-infuziohoz-14005.html

Ez tulajdonképpen egy fényérzékenységet fokozó meglehetősen komplex kezelés, tehát nemcsak a gyógyszer (intravénás) beadása történik, hanem utána egy ún. fotodinámiás kezelési fázis, és ezek adott időközönként ismétlendőek, szoros kontroll szükséges, komolyan kell figyelni a mellékhatásokat, esetleges romlást stb.

Az étrend-kiegészítőként adott készítmény (feltehetően lutein és zeaxantin) kb. hasonló hatásfokú lehet és talán kevesebb veszéllyel, megkötéssel jár.

Mindazonáltal a kezelőorvossal meg kellene mindezt beszélniük.

Üdvözlettel:

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához