Ezeket látta már?

Csecsemőkori tremor

2011.08.16. Módosítva: 2015.11.04.

Kérdés: Jó napot!

Van egy ... hónapos kisfiam és a születési zárójára az van ráírva,hogy tremor észlelhető nála!Érdeklődni szeretnék,hogy ezt kinőheti vagy egyáltalán mivel jár?Mik a tünetei amikre figyelnem kellene?

Köszönettel.:

Válasz:

Tisztelt Édesanya!

A megszületéskor észlelt tremor = remegés hátterében több ok is állhat: lehet idegrendszeri fertőzés, induló epilepszia, oxigénhiány, esetleg metabolikus zavar, mint ioneltérések (calcium!), ingadozó vércukor, stb.. stb..

Ha jól olvasom, jelenleg már ... hónapos a kisfia - amennyiben még jelenleg is észleli a végtagrángást és nem volt vizsgálva a gyermek (bár ez nehezen elképzelhető), feltétlen látnia kell neurológusnak, ahová a házi gyermekorvosától fog kapni beutalót.

Amennyiben az élet első napjaiban megszűntek ezek a panaszok, feltehetően valamilyen átmeneti kórok lehetett a háttérben - metabolikus eltérés esetleg?

Ebben az esetben, ha teljesen tünetmentes a gyermek egyéb belgyógyászati illetve fejlődésneurológiai szempontból, kevéssé várható, hogy kései hatásai lennének a zárójelentésben feltüntetett tremornak.

Jó egészséget kívánok,

dr. Altorjai Péter

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához