Ezeket látta már?

Csecsemőmirigy-betegség

Kérdés: Tisztelt Doktor Úr! Unokánkat mútötték két éve csecsemőmirigy daganattal steroidokat szedet /... éves,fiú,Budapesten tanul/sajnos nem javul,gyengül,néha alig tud beszélni szeretnék hatásos gyógymódot,vagy orvost hozzá,aki hatásosan meggyógyítaná kezelné. Válaszát várva köszönettel

Válasz:

Tisztelt Asszonyom!

A csecsemőmirigy daganata = thymoma, az esetek egy részében együtt járhat a myasthenia gravis (MG) nevű megbetegedéssel. Bár erről egyáltalán nem tetszik említést tenni kérdésében, a 'gyengül', 'néha alig tud beszélni' gyanúsak hangzanak.

MG esetén az idegvégződéseken felszabaduló ingerület-átvivő anyag nem tud hatást kifejteni az ideg-izom kapcsolódásnál, mert az izom ideg felé tekintő részén, a kötőhelyek a szervezet által termelt un. auto-antitestek által blokkolva vannak.

A betegség kivizsgálása - bár kevéssé gondolnám, hogy a thymoma, majd annak eltávolítása során senki nem gondolt volna erre - neurológiai állapotfelmérést igényel.

18 évesen gyermekgyógyászati intézményt már nem látogathat a kisunoka, tudomásom szerint egy jól felkészült MG szakambulancia működik a Jahn Ferenc Délpesti Kórház Neurológiáján.

Azért sem lenne ez mindegy, mert a megfelelő időben megkezdett terápia (immunmoduláns és enzimgátló kezelés) jelentősen csökkentheti a panaszokat és tüneteket!

Minden jót kívánok,

dr. Altorjai Péter

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához