Ezeket látta már?

Csigolyák elcsúszása, sportolás

2011.08.16. Módosítva: 2015.11.04.

Kérdés: 28 éves nő vagyok.A problémám a gerincemmel van, a felső háti csigolyák közül 2 (minden második) oldalirányban kijjebb van csúszva a gerinc vonalából.Ez a probléma már pár éve fenn áll,de mivel nem okoz problémát,eddig nem fordultam orvoshoz.Egyébként a testtartásommal nincs baj, egy picit szerintem túl jó is,lehet hogy ez a baj,hogy nagyon feszes a tartásom?!.Fájdalmat nem okoz,esetleg nagy terhelés után érzek kis zsibbadásszerűt azon a területen.

A kérdésem az lenne, hogy ezzel sportolhatok-e (futás), vagy azonnal keressem fel a háziorvosomat? Vagy Csontkovács?

Válasz:

Ahogy részletesen leírta a gerincproblémájával eddig nem fordult orvoshoz, de felteszem, hogy a csigolyák elcsúszását (valamikor) mégiscsak szakember kellett megállapítsa. (?)

Sportolás, vagy bármilyen megerőltető tevékenység űzése előtt javasolnám megkeresni - a háziorvoson keresztül - a területileg illetékes reumatológiát. A gerincről felvétel kellene, és ez alapján mondja meg a szakorvos, kell-e speciális terápia, űzhető-e megfelelő kondíciók és terhelés mellett sport, stb.

Csontkovácsot csak olyan szakembert javaslok, aki maga is reumatológus, vagy ortopédus, illetve akit a fentebb említett szakorvos tud majd Önnek ajánlani.

Üdvözlettel:

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához