Ezeket látta már?

Daganatos beteg mehet termálfürdőbe? Az orvos válaszol

gyógyfürdő, termálvíz

A vakcinainfós orvosok érthetően elmagyarázzák, mehet vagy nem rákos beteg termálfürdőbe.

Kedves Orvosok! Szeretném Önöket megkérdezni általános kérdésben! Laikusként szeretném érteni. Miért nem ajánlják a rosszindulatú daganatos betegségekben a gyógyfürdők, illetve a termálfürdők látogatását, illetve hallottam olyat is, hogy az otthoni kádfürdőzést sem!

Azt még némileg értem, hogy a gyógyfürdők kémiai hatása miatt lehet, a meleghatás talán a keringésre van hatással, csak gondolom! De az ebben a betegségben szenvedő ismerőseimnek is vagy tiltja az orvos, vagy nem! Van ezzel kapcsolatban tudományos ajánlás, vagy csak a biztos, ami biztos alapján működik? Hálásan köszönöm!

Manapság ellentmondásosak a vélemények ezzel kapcsolatban. Viszont olyan megfontolásból, hogy a kemo- és sugárterápia érzékenységet okozhat a szövetekben, bőrön, és egyes vegyi anyagok, például a klór, nem kedvezőek ilyenkor, ill. a pezsgőfürdők, szaunák és egyéb közösségi fürdők általában immunszupprimált betegek esetén az ott “dúsuló” baktériumok és más mikroorganizmusok miatt nagyobb kockázatúak, nem szokták javasolni.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Tumormarkerek az orvosi leleten: ezek a rövidítések rákos elváltozást jelölnek

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol