Ezeket látta már?

Hogyan rendezzem a leleteket, ambuláns lapokat, hogy az orvosom is átlássa? Az orvos válaszol

diagnózis, lelet, rendezése

Időrendben vagy szakterület szerint? Mindig csak azt vigyem, ami épp az adott szakvizsgálat miatt gondolom, hogy kell, vagy az egész levéltárat, amivé lassan kinövi magát?

A vakcinainfós orvosokhoz az alábbi kérdés érkezett:

"Kedves Orvosok, egy technikai kérdésben kérem útbaigazításukat. 2020 óta számottevő orvosi dokumentációm gyűlt össze, különböző kórságok kapcsán. (50 felett a lemez B oldala, a közhely igazsága.) Van ebben állami és magán ellátás, ambuláns és fekvő, ambuláns lapok, leletek, zárók...Kérdés: hogy fűzzem le ezeket, hogy az előzményeken az orvos kiigazodjon, átlássa, megkönnyítsem, hogy ezt a minden mindennel összefügg dokumentáció halom informatív legyen a számára? Időrendben vagy szakterület szerint pl haematológia stb.? Mindig csak azt vigyem, ami épp az adott szakvizsgálat miatt gondolom, hogy kell vagy az egész levéltárat, amivé lassan kinövi magát? Köszönöm előre! ( Paramétereket átugortam, mivel panasz nincs.)"

Az orvos válasza:

"Üdv! Szuper kérdés, ami mindenkit érint! Szakmák szerint és csökkenő időrendben (legfrissebb elől) érdemes lefűzni. Rutin kontrollnál általában elég az előző pár lelet, egy új kivizsgálásnál minden kellhet. Érdemes mindezek mellett egy "gyors" listát is szerkesztenie (és sz.sz. aktualizálni), amin felsorolás szinten rajta vannak az ismert betegségei, korábbi műtétek, gyógyszerallergia, vércsoport, szedett gyógyszerek illetve bármi egyéb, releváns információ."

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Laboreredmények: ezekkel a rövidítésekkel jelzik a leleten, ha baj van

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#vérvétel

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához