A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Felkarcsont törés

#Általános sebészet
2017.04.02. Módosítva: 2017.04.23.

Kérdés: Tisztelt Doktornő/Doktor úr!

30 éves férfi vagyok. 10 napja volt egy motorbalesetem és eltört a felkarcsontom. A csont felső vége tört el, és kb. egy centimétert elcsúszott, és egy hegyes rész kiáll az oldalsó vállizom felé. Az lenne a kérdésem, hogy az a kiálló rész nem fog engem zavarni, ha felemelem a karom? Vajdasági vagyok és a helyi szakorvosok szerint nem kell műteni, mivel elég nagy felületen érintkezik egymással a két rész és össze fog forrni, de a kiálló részről nem mondtak semmit. Válaszát előre is köszönöm.

Hirdetés

Válasz:

Tisztelt Kérdező!

A kollégák biztosan látják a felvételen az eltérést és a gyógyulás esélyét. Nem tudom, milyen rögzítést alkalmaztak, de mindenesetre egyelőre ne emelgesse a karját, mert ha a csontvégek elmozdulnak jobban, akkor valóban gond lehet. Türelmet és pihenést javaslok.

Üdvözlettel: Dr. Nagy András, szebész szakorvos

Forrás: EgészségKalauz
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.