A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Fogamzásgátló kihagyása

#Szülészet-nőgyógyászat
2017.03.06. Módosítva: 2017.03.16.

Kérdés: Üdvözlöm! 2 napig kihagytam a fogamzásgátló szedését. tehát csütörtökön vetem be, pénteken és szombaton nem, vasárnap pótoltam a szombatit, majd a vasárnapit szokott időben bevettem. Ez a levélből a második heti adagnál történt. Ma, azaz hétfőn pedig elkezdtem vérezni. Szeretném megkérdezni, hogy folytassam-e a tabletta szedését vagy hagyjam abba? Mi ilyenkor a teendő? Valamint lehetséges ebben az esetben, hogy teherbe estem?

Köszönöm válaszát!

Hirdetés

Válasz:

A fogamzásgátló hormon-készítmények gátló hatása csak folyamatos, az előírt mennyiségben történő szedés esetén biztosítanak teljes védettséget. Tehát ha egy tablettát is kihagy, nem marad meg a fogamzás gátlásához szükséges hormon vérszintje és teherbe is eshet abban a hónapban. A vérzését áttörő vérzésnek hívják ilyenkor. Folyamatosan szedje tovább a fogamzásgátlót, amely az adott hónapban már nem biztosít védő hatást, de a következő hónapban ismét kialakul a védelem, ha kimaradás nélkül szedi tovább.

Üdvözlettel: Dr. Tomcsányi Dorottya, gyógyszerész

Forrás: EgészségKalauz
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.