Ezeket látta már?

Fogtályog

2014.01.31. Módosítva: 2015.11.04.

Kérdés: Tisztelt Doktor Úr!

Nekem olyan problémám van hogy duzzatt a fogínyem, vérzik elöl van az ínyemen egy csomó ami kifakad és gennyes, és véres. Eleinte fájdalmat éreztem az állkapcsomban is és alig tudtam kinyitni a számat. Nem tudom hogy ehhez tartozik-e de mindig fáradtnak levertnek érzem magam és mióta ezt érzem a test súlyom is csökkent ami nem nem kellett volna mert így egy picit sovány vagyok. Voltam orvosnál aki azt mondta fog tályogról van szó kaptam Dalacint 500 mg. A kérdésem az lenne hogy ha ki szedjük azt a fogat ahol van a tályog akkor el múlhatnak ezek a tünetek? És milyen kezelés szükséges?

Tisztelettel:

Válasz:

Tisztelt Levélíró!

A fogtályog valóban kezelhető antibiotikummal és ideális esetben felszámolható. A kúra végén vissza kellene mennie a fogorvoshoz, és ő tudja majd megállapítani, hogy szükséges-e a fog eltávolítása.

Ami az egyéb tüneteit illeti, (fáradtság, levertség, testsúlycsökkenés) ha a tünetek az antibiotikum-kúra végén sem javulnak, érdemes lenne teljes vérképet készíttetnie, és egy belgyógyászati vizsgálatot is esetleg.

üdvözlettel:

Forrás: EgészségKalauz