Mindenki ezt nézi most!

Fülfájdalom, fülproblémák

2011.07.18. Módosítva: 2015.11.04.

Kérdés: Tisztelet Doktor Úr/Nő!

A problémám május közepén kezdődött. Fájt a jobb fülem. Ez már többször történt velem, a kezelés menete mindig ugyanaz volt. Fájdalomcsillapítás, gyógyszeres csík helyezése a fülbe.A gyulladás és a fájdalom mindig maradéktalanul megszűnt és egy kis idő után a hallásom is rendeződött. Jelenleg külföldön tartózkodok ezért most másképp alakult . Gyógyszert kellett szednem: Novamoxin 500mg 3x1, és fülcsepp: Sandoz Opticort 3x1 naponta. A fájdalom megszűnt, de így 2 hónap elteltével még mindig nem hallok. Nagyon zavar. Próbáltam , itt kapható gyógyszertári fül tisztítóval -Murine Ear Drops- segíteni a helyzetemen, de nem változott semmi. Továbbra sem hallok, csak nagyon minimálisan a jobb fülemre. Érdekelne a véleménye. Tudom az lenne a legjobb, ha visszamennék az orvoshoz, de ez itt nem olyan egyszerű nekem.

Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

A fülfájásnak természetesen "banális" oka lehet a középfülgyulladás, amely valóban egyrészt fájdalomcsillapítással, másrészt antibiotikumokkal kezelhető. A helyileg adott fülcseppek is segíthetnek. Amíg külföldön tartózkodik, és nem áll módjában orvoshoz menni, addig ez lenne tovább is a követendő terápia, elképzelhető, hogy az arcüreg, melléküregek is érintettek.

Hazajövetele után viszont érdemes lenne egy alaposabb fül-orr-gégészeti vizsgálattal tisztázni, hogy valóban középfülgyulladás áll-e a háttérben, vagy egyéb folyamat, amely a fül fájdalmával jár.

Jobbulást kívánok!

üdvözlettel:

Forrás: EgészségKalauz