Ezeket látta már?

Fülprobléma, gerincprobléma

2011.04.12. Módosítva: 2015.11.04.

Kérdés: Tisztelt Székely Gábor!

Mióta kipucolták a fülem, tavaly nyáron történt ez, nem tudom összefüggésben van-e ezzel, de azóta érzem, hogy a bal fülemben, ahogy összezárom a szám erősen, roppanik valami, ezt a fülemben hallom ( természetes), egy hete kezdődött, hogy ha fordítom a fejem, a tarkómnál hallom, hogy recseg, nagyon zavaró, ezért elmentem röntgentre, aminek az eredménye a következő:

a nyaki gerinc alsó szakaszának lordosisa kiegyenesedett. a VII-es nyaki és I-es háti csigolyák közti rés kissé szűkebb.

Hova kell ezzel a problémával fordulnom, és milyen következményei lehetnek?

Válasz:

A fülével kapcsolatos kérdésre:

Ez dobüregi, dobhártyaproblémát jelenthet, az állkapocs zárásakor észlelhető reccsenő, roppanó hangjelenség, tehát ez fül-orr-gégészeti vizsgálatot igényelhet.

A másik jelenség, valószínűleg ettől független, a nyaki lordosis és a nyakcsigolyák közötti szűkebb rés, rossz tartás, életmódi probléma főként, esetleg mozgáshiány stb. okozza.

Ez viszont egyértelműen reumatológus kompetenciája a nyaki, háti... gerinc eltéréseivel, rendellenességével ők foglalkoznak, van Budapesten kimondott gerincosztály is, de elegendő lenne egy reumatológus szakorvost felkeresnie ebben az ügyben.

Jobbulást kívánok!

üdvözlettel:

Forrás: EgészségKalauz