Ezeket látta már?

Fülzúgás, nyaki problémák

2012.12.06. Módosítva: 2015.11.04.

Kérdés: ... éves vagyok és Kb. kettő éve van fülzúgásom. Voltam fül orr gégészeten kétszer is két különböző orvosnál. Elküldött ez első orvos hallás vizsgálatra és hang rezonancia (egy csőszerű dolgot raktam a füleimhez és pattogó hangot adott ki) vizsgálatra. A vizsgálatok eredménye az, hogy minden rendben van. Ezután elküldött Neurológushoz és ott is mindent rendben talált az orvos. Szemfenék vizsgálaton is voltam és ott is rendben találtak mindent.

Az tény, hogy ideges típus vagyok, de korábban is az voltam. A nyakam ahogy tekergetem ropog és a vállaimmal együtt le van keményedve. Ez okozhatja a fülzúgást? Masszíroztassam ki masszőrrel és/vagy súlyfürdőre mennyek el? Mert azt hallottam, hogy az segíthet a nyaki erek esetleges szűkületében.

A fülzúgás állandó és sokszor erősebb. Ha futok, lihegek, gyorsabban ver a szívem akkor erőteljesen felerősödik a fülzúgásom. Lehet keringési probléma, mert szédülékeny fajta vagyok, mondjuk régebben jobban volt igaz. Ha hirtelen felállok akkor hirtelen megszédülök.

Válasz:

Tisztelt Levélíró!

A fülzúgással kapcsolatosan küldök Önnek egy cikket, és egy centrum-nevet, akik kimondottan fülzúgásos problémákkal foglalkoznak.

http://www.egeszsegkalauz.hu/ful-orr-gegeszet/gyakoribb-mint-hinnenk-a-fulzugas-109726.html

és a szervezet akik ezzel foglalkoznak: Magyar Tinnitus Egyesület

Ami még javasolható a már elvégzett vizsgálatok mellett: a nyaki gerinc alaposabb vizsgálata (reumatológia vagy ortopédia), esetleg a nyaki keringési viszonyok vizsgálata (carotis-Doppler v. egyéb célzott vizsgálat).

Üdvözlettel:

Forrás: EgészségKalauz