A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Hidegallergia?

#Allergológia és klinikai immunológia
2014.05.30. Módosítva: 2015.11.04.

Kérdés: Általában ébredés után tüsszögök és folyik az orrom, aztán elmúlik. Úgy érzem nem fázok, de ha beöltözöm a fűtött lakásban (22-24 fok min.), elmúlik.

Ez nem minden ébredés után van, de pl. ha hajnalban kimegyek wc-re, már nem tudok visszaaludni, mert kezdődik,

olyankor visszabújok a takaró alá és a melegebb levegőtől elmúlik, sőt meg is tudom előzni, ha érzem, hogy kezdődik.

Semmi rendszer nincs benne. Ez télen, nyáron, bármikor előjön, vagy nem, mert nem mindennapos.

Annyit figyeltem meg, hogy ha 23-24 fok alatt van a lakásban, akkor már kezdődik, mert fázok, de olyan is volt már, hogy nyáron jó hűvös volt bent, melegem volt, izzadtam és mégis!

Ha kimegyek a lakásból szintén elmúlik, néha ha visszamegyek folytatódik. Volt egy orrsövény műtétem, és mindig azon az oldalon csavarja az orrom.

De ez már a műtét előtt is megvolt egyébként, csak mostanában egyre sűrűbben előjön.

A lakásban van valami amit nem bírok, vagy valami allergia a "hidegre"? Mi ez???

Hirdetés

Válasz:

Kedves Kérdező!

Nem írja, más lakásban/házban is előjönnek-e panaszai, vagy csak saját otthonában. A tüsszögés és orrfolyás valóban jelezhet úgynevezett hidegallergiát, ez orrdugulást enyhítő készítményekkel és antihisztaminokkal enyhíthető, mindkettőt vehet recept nélkül a patikában (egyes antihisztaminok vénykötelesek).

Üdv:

Dr. Pallay Kinga

Forrás: EgészségKalauz
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.