Ezeket látta már?

Izomproblémák, fájdalmak

2011.09.20. Módosítva: 2015.11.04.

Kérdés: Tisztelt Doktor Úr!

Én egy ... éves lány vagyok. A problémám kb ... hónapja kezdődött. A jobb karom egy hónapon keresztül sokat fájt és hosszabb séta után éreztem a combomban erős lüktetést, mely kb 10 percig tartott. Valamint feltünően melegek voltak a kezeim is.

Utóbbi egy hónapban kb negyed óránként már mindenhol (lábam, hasam, hátam, nyakam, állam, nyelvem...)lüktetés szerű izomrángásokat érzek,melyek pár másodpercig tartanak. Időnként a lábujjaim is zsibbadnak egy pár percig.

Az utóbbi egy hétben pedig sokat fáj a vádlim, és égő érzésre lettem figyelmes, bár ebben az időszakban jobban is terheltem. A jobb kezem mutató ujja pedig már teljesen begörcsöl.

Ezenkívűl az izületeimben (térdemnél, nyakamnál,csuklómnál, derekamnál) terhelés hatására "ropogást" érzek.

Lehetséges, hogy magnézium hiányom van, vagy valami komolyabb bajom lehet és javasolt valamilyen szakrendelésre mennem?

Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

A levelében nagyon részletesen és képszerűen leírtak valamilyen reumatológiai jellegű bántalmat valószínűsíthetnek a háttérben.

Egy nem ritka tünetcsoport például az ún. fibromyalgia, amelyre jellemzőek az izomfájdalmak a test különböző részein, gyulladás nélkül.

Mindenképpen, és várakozás nélkül javasolt a reumatológiai szakrendelés felkeresése. Ugyan itt nem (elsősorban) az ízületek bántalmáról van szó, de az izmok ilyen jellegű tünetei is a reumatológia tárgyát képezik.

Amennyiben mégsem ez a probléma áll fenn, akkor a szakorvos feltehetően neurológushoz fogja Önt továbbküldeni.

Üdvözlettel:

Forrás: EgészségKalauz