Ezeket látta már?

Kémikus tehet javaslatot arra, hogyan állítsák össze mellrák esetében a kemoterápiát? Vakcinainfó - Az orvos válaszol

kemoterápia, daganat, rák

Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Sajnálatos módon a mi családunkban is felütötte a fejét egy daganatos betegség, pontosabban a melldaganat.

A kezelőorvos, illetve az orvosi Team is kemoterápiát írt elő. Van Magyarországon egy ismert kémikus (dr. Rosta László), aki kimondottan a melldaganatos pácienseknek tud szakmai segítséget nyújtani, a legújabb kutatások alapján, a kemoterápia összeállításában. Önöknek mi a véleményük ezzel kapcsolatban? Adott esetben az onkológus elfogadja az ő véleményét is?

Itt most a ,,minden követ megmozgatunk” teória lépett életbe, de nem csodagombáktól, s illóolajoktól várjuk a megoldást, hanem konkretizálva a . Érdemes ebbe belevágni? Köszönöm válaszukat!

Kedves Kérdező! A személyes véleményem az, hogy “kemoterápia összeállításában” nem kémikusoknak, hanem továbbra is az onkológusoknak van elsődlegesen szerepe. Ezért megfordítanám kérdését: szerintem az az életszerű, hogy a kémikus (és bármely egyéb társzakma képviselője, vagy a beteg egyéb “segítője”) legyen az, aki elfogadja az onkológus véleményét – miközben esetleg a kért szolgáltatást nyújtja.

Ahogy a nyitólapon olvasom, ajánlanak segítséget pl. leletek értelmezésében, elmagyarázzák, milyen kezelés mit jelent, mivel jár, talán ennél többet is. Lehetőségeihez, kapacitásához mérten ezeket a kezelőorvos is megteszi, állami ellátás keretében is. Ingyen.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához