Ezeket látta már?

Kézfájdalom, egyéb tünetek

2012.04.12. Módosítva: 2015.11.04.

Kérdés: T: Doktor úr.

76éves vagyok kb.3-évekezdett el zsibbadni majd fájni a jobb kezemen a hüvejk és mutató ujjam. Voltam neurulogián, ott egy un. bandázst irt fel a doktor nő ami nem használt. Ezután arra gongoltam,hogy majd elmúlik.Ugyanis már évekkel korábban volt a sípcsontomban is hasonló nagyon fájdalmas valami, csak derékszögben tudtam járni, de 2 hét után elmúlt a fájdalom. Ez a mostani egyre rosszabb. Főleg éjjel, nem tudok aludni, mert felébredek a fájdalomra 1-2 óránként. Ekkor felülök és 1 perc múlva enyhül a fájdalom. Ebédelni is csak megszakításokkal tudok mert zsibbad. Nappal ha nem egyoldalú munkát végzek nincs probléma. Nem iszom nem dohányzom,gyógyszert magas vérnyomásra szedek /amlozek lavestra/. Köszönöm szépen a segítséget.

Válasz:

A zsibbadás és a fájdalom együttes jelenléte valóban idegi problémára utalhat, de érdemes lenne reumatológián is megmutatni, ha eddig még nem tette, elképzelhető a fájdalmakat okozó mozgásszervi eredetű (ez esetben kéz-) kopás és/vagy gyulladás jelenléte.

A vérnyomáscsökkentőknek is lehet esetleg (inkább a Lavestra esetén) ilyen mellékhatása. Érdemes lenne, az ezeket felíró orvossal is konzultálnia.

Üdvözlettel:

Forrás: EgészségKalauz