Ezeket látta már?

Friss koronavírus hírek ma

Koronavírus: megszólaltak a vakcinainfós orvosok a szuperomikron kapcsán

covid, fertőzés, immunrendszer, koronavírus, vakcinainfó, orvos válaszol

Tisztelt Orvosok! A minap láttam egy kedves Doktornő oldalán akit én és sokan mások is követnek, hogy ki írta heteken belül itt az új covid variáns és sem az átesettség sem az oltás nem véd meg tőle senkit úgymond védtelenek vagyunk.

Lehet Önök ismerik, esetleg kollégájuk, vagy sejtik kire gondolok mostanában televízióban rádióban is szerepelt. Na már most a kérdésem az lenne, hogy Önöknek mi a véleménye erről? Ugye 1 Doktornő ezt állítja nyilvánosan, Önök meg sokan vannak itt akik segítenek nekünk és tartják bennünk a lelket. Esetleg van erről tanulmány vagy esetleg már tapasztalat, hogy tényleg védtelen mindenki?

Nem számít az oltottság, és nem jelent védelmet? Hiába oltakoztunk, sok kommentet olvasva alatta ugye a konteósok "birkák ezért felvehették" teljesen elbizonytalanodtam. Oltást felvettem és át is estem, azt gondoltam nem kell már annyira félni. Talán mégis?! Köszönöm szépen a segítségüket. Szép napot kívánok Önöknek.

Kedves Kérdező! Jóslásokba nem szoktunk bocsátkozni, most sem fogunk. Véleményem szerint jelenleg két nagy hibát lehet elkövetni a covid pandémiával kapcsolatban. Az egyik, hogy úgy teszünk, mint ha soha nem is lett volna, azt gondoljuk, végleg túl vagyunk rajta, kipipálhatjuk, és vígan élhetjük tovább semmiféle óvintézkedésre nem gondolva életünket. A másik, hogy rettegünk minden hír kapcsán, és azonnal olyan mélységébe esünk a kilátástalanság érzésének és a szorongásnak, mint a járvány legsötétebb pillanataiban. A variáns, amelyről szó lehet a doktornő eszmefuttatásában jelenleg a "European Centre for Disease Prevention and Control" hivatalos oldalán nem éri el az "aggodalomra okot adó" szintet, a "figyelemre okot adó" kategóriában listázzák a hivatalos szakvélemény szerint.

A "kerüli az oltás általi védelmet" nem azt jelenti, hogy elfelejthetjük az eddigi oltásainkat, hanem azt, hogy nem biztos, hogy azok megvédenek attól, hogy megfertőződjünk. De a betegség lefutását, súlyosságát tekintve jól látszik az oltások hatása pl. az USA-ban, ahol ez a variáns már nagyobb teret nyert - nem tűnik úgy, hogy a betegszámhoz képest a súlyos állapot, vagy a kórházi kezelés arányát növelné a fertőződés vele. Szóval az óvatosság indokolt, az észszerű védekezés is, a fölösleges aggodalom, szorongás, ne adj Isten kétségbeesés viszont nem.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához