Ezeket látta már?

Lábproblémák

2013.04.10. Módosítva: 2015.11.04.

Kérdés: Tisztelt doktor Úr!

... éves, túlsúlyos, időnként magas vérnyomás+cukor. Mindkét lában évtizedek óta visszeres.Semmilyen gyógyszert nem szedek.

Újabban bal lábam forgónál annyira fáj, hogy 100m után meg kell állnom.Egyébként mindkét lábam járás közben "nehéz", fáj. Angiológia vizsg.:"Varicositas.Motoriuma ép. Perifériás keringése megtartott.Carotisokon zörej nem hallható.Perif arteriák tap.Cappilalris visszatelődés norm.Folyamatoshullámu Dopplerrel alsóvégtagi mélyvénái átjárhatóak."

További utasítást (kezelés, gyógyszer) nem kaptam.

Mi a további teendőm, hogy megszüntethessem a fájdalmam és újra tudjak járni?

Válaszát nagyon várom, előre is köszönöm

Válasz:

Tisztelt Levélíró!

Örömmel olvastam, hogy semmilyen gyógyszert nem szed... az már kevésbé örömteli, hogy mindezt magas vérnyomás és cukorbetegség mellett teszi... Mindkettő igen erőteljes kockázati tényező a szív- és érbetegségekre, a stroke-re, ezt nyilván Ön is tudja.

A lábfájdalomnak több oka lehet, de mivel itt forgó név alatt a combnyakat értjük, feltehetően kopás eredetű probléma áll fenn, és indokolt lehet a csípőprotézis behelyezése a kopott combcsontfej helyére.

Ebben a tekintetben ortopéd szakorvos kell döntsön, fel kell keresni, a várólisták ebben a tekintetben nem rövidek.

Az angiológiai lelet a végtagi ereket illetően jónak mondható.

Javaslom az ortopéd szakorvos mielőbbi felkeresését. A magas vérnyomás és cukorbetegség kezelését is javaslom, a háziorvos ill. belgyógyász be tudja állítani.

Üdvözlettel:

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához