Ezeket látta már?

Lenyelt egy darazsat, azóta levegővétel nélkül káromkodik, mi a baja? Vakcinainfó - Az orvos válaszol

darázs, fulladás, újraélesztés, vizsgálat, CT, MR, viselkedés

Különös eset kapcsán fordult a Vakcinainfós orvoscsoporthoz - ezt tanácsolták a szakértők.

Kedves Orvosok! A következő kérdésem lenne. Kb. 2 hónapja a család egyik barátja sajnos "balesetet" szenvedett. Lenyelt egy darazsat, fulladni kezdett majd eszméletét vesztette. A barátai kezdték el az újraélesztést.

Sajnos azóta megváltozott a viselkedése

Emlékszik mi történt vele, de minden zavarja, ingerlékeny. Van, hogy levegő nélkül kezd el káromkodni, sajnos az orvosok nem tudnak mit mondani. Semmi iránymutatást nem kap a család. Viselkedése hullámzó, nem olyan, mint régen, ami érthető. Sajnos sem CT, sem MR, semmilyen vizsgálat nem történt az agyát illetőleg.

Ha nem is kapják vissza a régi embert a családja, de szeretnék ha képes lenne önálló életre. Tudnak esetleg irányt mutatni, hogy milyen orvost keressenek, aki segíthet? Az orvosok azt mondták visszahozták, az már nem rajtuk múlik, hogy mi lett belőle köszönöm ha esetleg tudnak ebben segíteni.

Nem mindegy, hogy méh vagy darázs csípte meg - ezeket tanácsolja a szakgyógyszerész

Kedves Kérdező! A bizonytalanság részben abból ered, hogy a fentiek alapján nem derül még ki, hogy organikus károsodást szenvedett-e az újraélesztés során az ismerőse agya, vagy a tapasztalt viselkedésváltozás a halálközeli élmény pszichés terhe miatt van-e - netán mindkettő egyszerre. Amikor azt írja, szeretnék, ha az illető képes lenne önálló életre, az azt sugallja, hogy most valahogy ez is kérdéses - ez inkább az organikus károsodás mellett szól, de ez is csak egy halvány sejtés.

A sorrend, amiben gondolkoznék:

  1. neurológiai vizsgálat + képalkotó,
  2. pszichiátriai vizsgálat,
  3. +/- pszichológiai állapotfelmérés, pszichoterápia.

Kitartást kívánok Önöknek!

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben is!

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához