Ezeket látta már?

Magas vérnyomás és egyéb problémák

Kérdés: Tisztelt Doktor úr!

Harmincas nő vagyok, magas vérnyomásom van. Tritace tabl. 2,5 mg napi este 1-et kell szednem. Az lenne a kérdésem hogy mennyire befolyásolja a menstruáciomat?

Örökölhető a magas vérnyomás? 110/80-125/90 a kislányomnak a vérenyomása. Ez lehet ingadozás és ettől fáj -e a feje?

A kislányom születése óta asztmás és allergiás. Most voltunk orvosi vizsgálaton és nem találtak semmit de a feje még mindig fáj. Kicsit túlsúlyos a lányom: 169 cm és 76kg. Havi 2 kg-ot hízik és nem tudják meg mondani hogy mitől.

Az egyik orvos azt mondja hogy a gyerek a gyógyszerektől, a másik: talán a pajzsmirigytől de minden lelet negatív.

Kérem ha tudnak valamilyen tanácsot, vagy orvost ajánlani, nagyon megköszönném!

tisztelettel:

Válasz:

Egy levélben számos kérdést tett fel, igyekszünk erre sorban választ adni.

1. Az Ön magas vérnyomása:

az ACE-gátlók veszélye hölgyek esetében a terhesség, tehát magzatkárosító hatásuk ismert, ezért terhesség idején más vérnyomáscsökkentőket kell alkalmazni. A normál menstruáció ilyen szempontból nem lényeges.

2. Magas vérnyomás öröklődése: a családi halmozódás ismert jelenség, "tankönyvi adat" főként ikrek esetében jól kimutatott.

3. Kislány, és a vérnyomásmérés: gyermek- és serdülőkorban még ingadozhat a vérnyomás, tehát nem mérvadó, ha a / előtti érték "magasabb", mármint az Ön által leírtaknál, azt a gyermek háziorvossal kell megbeszélni, hogy kell-e ezzel foglalkozni.

4. Gyermek túlsúlya: ha valóban van egyfajta "rendszeres" hízás, mielőbb gyermek-endokrinológussal kellene konzultálni, de induljanak a gyermek-háziorvostól, tekintve az allergiát és asztmát is, amit említett még.

Jó egészséget kívánunk!

tisztelettel:

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához