Ezeket látta már?

Mennyire lehetek védett? Vakcinainfó - Az orvos válaszol

vakcinainfó, vakcina, orvos válaszol, koronavírus, covid-19, mennyire vagyok védett

Kedves Orvosok!

38 éves vagyok, nincs alapbetegségem, csak kezelt pánikbetegségem! Tavaly december végén, idén január elején átestem a covidon, kellemetlen volt, de itthon ápoltam magam, kb 2.5 hónap múlva jött vissza az ízlésem/szaglásom! Március végén megkaptam a Sputnik V vakcina első adagját! Májusban mérettem ellenanyagszintet az 24900 au mutatott. Most szeptember végén ismét megmértettem, akkor 6900at! 3 napja pedig szinten mutatott pozitív eredményt a gyorsteszt LgG-re!

Kérdésem:

  1. Mennyire “lehetek” védett, illetve jövőre terveztem beadatni a következő, immáron Pfizer oltast! 
  2. A delta vírus fertőződésében miben más a brit mutánstól? Értem ezalatt, hogy súlyosabb a lefolyása, vagy csak gyorsabban terjed?
  3. Illetve esetemben mennyire lehetséges, hogy kórházba kerüljek, ha ismét covidos leszek?  

Elég szorongós vagyok, es hipochonder… köszönöm, ha válaszolnak!

Kedves kérdező!

A második oltás után 4 hónappal mindenképpen ajánlott felvenni a harmadikat, előtörténettől függetlenül, pláne a delta idején, ami gyorsabban terjed és súlyosabb lefolyású is... valójában nincs értelme folyamatosan ellenanyagszintet nézetni.

A szorongásra és hipochondriázisra lehet, hogy érdemes lenne segítséget keresni (pszichológiai/pszichoterápiás segítség bevonása lenne az arany standard, nagyon erős szorongásnál gyógyszeres támogatással is), mert különösen megterhelő így Önnek a COVID-helyzet, és a kérdésén is érződik mindent átható aggodalma, szorongása.

Tehát:

  1. Az oltást vegye fel, ezzel tesz meg mindent.
  2. Ne méricskéljen.
  3. Ha tud, keressen pszichés támogatást.

Figyelem! az itt megjelenő információk csak tájékoztató jellegűek és nem helyettesítik a szakszerű orvosi vizsgálatot! a panaszaiddal minden esetben fordulj kezelőorvosodhoz!

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol