A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Menstruácio

#Szülészet-nőgyógyászat
2017.03.16. Módosítva: 2017.03.16.

Kérdés: Azért írok, mert eddig mindig rendszeres volt a menstruáciom (5 éve), most azonban utoljára január 9-én jött meg és akkor is gyengébb volt a szokottnál, kezdek nagyon aggódni. Mostanában nőtt a súlyom, de ezen felül semmi nem valtozott az előzőekhez képest. Miért lehet ez? Mit tudnék tenni? Válaszát előre is köszönöm!

Hirdetés

Válasz:

A leírtak alapján Ön klimax előtti állapotban van, bár nem írta meg az életkorát, de a tünetek erre utalnak. Az ösztrogén nevű hormon természetes folyamat általi csökkenéséből adódnak a tapasztalt változások, mely változással járó kellemetlen állapotok kezelhetők, a panaszok enyhíthetők. Léteznek kimondottan ennek az élettani időszaknak a felmerülő gondjaival foglalkozó nőgyógyász szakorvosok. Háziorvosa tudni fogja, kihez, hova forduljon az életkor változásával természetesen felmerülő panaszaival, de nőgyógyászát közvetlenül is felkeresheti.

Üdvözlettel: Dr. Tomcsányi Dorottya, gyógyszerész

Forrás: EgészségKalauz
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.