Ezeket látta már?

Miért akar minden férfi egy kis hőemelkedéstől meghalni? Vakcinainfó - Az orvos válaszol

férfi, nátha, megfázás, vakcinainfó - az orvos válaszol

Drága doktornők és doktor urak! Még véletlenül se értsenek félre,de most a doktornők véleményére vagyok kíváncsi.

Többször kérdeztem már és kaptam választ önöktől (amit megköszönök, én az egyik legnagyobb ölelőjük vagyok ) Szóval 9 agyműtét (baleset miatt és utána liquor csorgás miatt) elmondhatom, tudom mi a fájdalom. Azonban amikor a ház "ura" 36,8 Celsius-foknál papot, közjegyzőt és a családot hívja az elviselhetetlen láz és fájdalmak miatt, akkor inkább elfordulok, és próbálok kedves maradni. Ráadásul nekem is meg kell mérnem a testhőmet, és mivel nekem 37 lett kereken, tukmálja belém a gyógyszert, amikor meg nem vagyok hajlandó bevenni, mert semmi bajom, rám förmed, hogy tőlem kapta el! Miattam lett "beteg"!

Kérhetek valami tudományos választ arra, hogy miért akar minden férfi 37-es hőmérséklettől meghalni? Vagy miért viseli meg őket jobban? Köszönöm a segítséget!

Kedves Kérdező! Minden tudományos evidenciát nélkülözve én két oldalról közelíteném meg a kérdést.

1. Fizikai. Más embertől nem lehet elvitatni a fájdalmát. Az, hogy számunkra esetleg bagatellnek is tűnik a kérdés nem jelenti azt, hogy a másik fél nem szenved ténylegesen, lévén mindnyájunknak más az érzékenysége. Ugye Önnek sem esett volna jól a műtéteinél, ha lesöpri az érzéseit az asztalról, hogy “ugyan Anyus, nem fájhat az annyira”?

2. Lelki. Neveltetésből/társadalmi elvárásokból fakadóan a legtöbb férfi érzelemkifejezési/megélési képessége kevésbé fejlett. Ők nem szomorkodhatnak, nem lehet rossz napjuk, hiszen ők FÉRFIAK, így csupa nagybetűvel. Számukra csak akkor elfogadott kidőlni, ha betegek (nem fogják azt mondani, hogy sok a terhelés a melóban, a főnök is szemétkedik és úgy érzi, nem becsülik meg).

Ezek alapján elképzelhetőnek tartom, hogy a “férfinátha” tulajdonképpen annak a manifesztációja, hogy életünk párja egy kis extra gondoskodásra, pihenésre vágyik épp (és ezt talán még ő sem tudja, csak azt, hogy neki éppen rossz valami és ez BIZTOSAN betegség).

Lényeg a lényeg, bármelyik eset legyen is, szerintem a másik félnek egy kis együttérzésre, megértésre van szüksége.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol