Ezeket látta már?

Milyen orvoshoz menjek, ha fájdalmas, mogyoró nagyságú csomót tapintottam ki a mellemben? Vakcinainfó - Az orvos válaszol

mellrák, daganat, rák, emlőrák

Tisztelt Orvosok! 27 éves nő vagyok. Péntek este tapintottam ki a jobb mellemben, emlő mellett egy mogyoró nagyságú csomót.

Nyomásra, tapintásra fáj. Jobb oldalra fekvés közben is érzékeny, feszül. Más elváltozást nem tapasztaltam. Kérdésem az lenne, hogy nőgyógyászhoz vagy háziorvoshoz rohanjak? Gondolom valamelyikük beutalót ad mammográfiára és mell uh-ra.

Édesanyámnál 3 éve diagnosztizáltak mellrákot és áttétet a hónaljban, mely kezelve lett, azonban sajnos tavaly kiújult a jobb kulcscsontjánál. Jó lenne tőle tanácsot kérnem, de nem avattam be sem őt, sem más családtagot, hiszen kellően stresszesek így is. Csak párom tud róla. Előbb szeretném pontosítani magamban is, hogy mi lehet ez, s nem pánikot kelteni. Válaszukat előre is nagyon köszönöm!

Üdv! A tumoros elváltozások általában fájdalmatlanok, és későbbi életkorban fordulnak elő. Jövő héten háziorvosát lenne javasolt felkeresni, aki ellátja majd beutalókkal, mindenképp érdemes lenne kivizsgálni, de elég meglepő lenne, ha rosszindulatú folyamatról lenne szó.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához