Ezeket látta már?

Milyen szűrővizsgálatokra érdemes elmenni, hogy időben kiderüljön a daganatos betegség? Vakcinainfó - Az orvos válaszol

prosztatarák, szűrés, szűrővizsgálat, prosztatam, daganat, rák

Tisztelt Orvosok! A napokban kiderült családunk egyik tagjáról, hogy daganatos betegsége van.

Áttétes, nem műthető, nagyon rövid lefolyású betegséget vázolt a kezelőorvos. Mint derült égből villámcsapás érkezett, semmi tünete nem volt egészen pár héttel ezelőttig, de akkor már ugye késő volt. Az lenne a kérdésem, hogy milyen általános, és sok mindent lefedő szűrővizsgálatokkal lehetne megelőzni azt, hogy már ilyen állapotban derüljön ki egy betegség?

Korábban kérdeztem ezt a HO-tól de ő azt mondta, hogy ok nélkül nem küldözget orvosokhoz, csinált egy nagy labort nekem, de minden rendben volt, így nem küldött sehova. Ha kell magán úton intéznék mindent, nem terhelve ezzel az egészségügyet, de nem tudom milyen vizsgálatokra érdemes évente/kétévente vagy rendszeresebben menni.

  • 35 éves nő vagyok
  • nincs alapbetegségem, gyógyszert nem szedek
  • 3x vagyok oltva

Nagyon köszönöm a munkájukat.

A hazánkban elérhető szűrővizsgálatokról, azok céljáról, menetéről, folyamatairól Dr. Fábián Katalin nyújt eligazítást videós előadásában.

Az egészséges életmódnak vannak jól ismert alappillérei (rendszeres mozgás, káros szenvedélyek mellőzése, tudatos táplálkozás), de miről is szól pontosan a prevenció, milyen életmódbeli változásokkal érhetünk el minőségbeli javulást az életünkben, miként legyünk egészségtudatosak, hogyan gondoskodjunk saját egészségünk megőrzéséről? Dr. Gasparovszky Beáta háziorvos előadása.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: Vakcinainfó - Az orvos válaszol
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához