Ezeket látta már?

Orbánc és házasélet

Kérdés: jó napot Kívánok!

Megállapított orbáncfertőzésem van, ... éves vagyok. Egy darázscsípéssel jutott be a baktérium a szervezetembe és most kemény antibiotikumot kell szednem a neve klimicin. Régebben antibiotikum szedése után mindig kialakult hüvelyi gombás fertőzés utóhatásként. A gyógyszerrel együtt 2 órás különbséggel Protexin kapszulát szedek, és masculan intim gélt is használok helyileg mivel tudtommal abban is van tejsavbaktérium ami ilyenkor nagyon jó mivel azt az antibiotikum elpusztítja. Ezenkívül mi az amit Ön javasolna a természetes flóra fenntartásához hogy ne kapjak hüvelyi fertőzés, ill. az antibiotikum szedése alatt lehet-e házaséletet élni.

Tudtommal ilyenkor a nemi élet során az ott lévő baktériumok is aktiválhatják a fertőzés kialakulását.

Az orbáncfertőzés gyógyulása után mennyi idővel lehet természetes vizekben fürödni, ill. egészséges ember jó immunrendszerrel mennyi eséllyel van egy ilyen fertőzés újbóli kialakulására? Válaszát előre is köszönöm!

Válasz:

Az antibiotikus kezelés kétségtelenül elősegíti a hüvelyben lévő gombák elszaporodását, és ezzel a gombás hüvelygyulladás kialakulását. Ezt természetesen nehezítheti a hüvely védekezőképességében kiemelt szerepet játszó tejsavbaktériumok jelenléte,illetve szaporodásuk segítése, akár az Ön által alkalmazott készítménnyel.

Ha azonban kialakul a jellegzetes panaszokkal járó gyulladás, mindenképpen szükséges gombaellenes kezelés is. /pl. recept nélkül kapható Canesten hüvelytabletta és kenőcs./ Az antibiotikus kezelés mellett nyugodtan élhet házaséletet.

Üdvözlettel:

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához